اگر قصد بازسازی منزل فعلی خود را دارید و یا میخواهید به خانه جدیدی نقل مکان کنید، دانستن یکسری اصول و قواعد طراحی آشپزخانه میتواند به شما در چیدمان وسایل و دکور آشپزخانه تان کمک زیادی کند. پس ما همراه باشید تا با استفاده از نکات کاربردی این مقاله بتوانید فضای زیبایی را برای خود به ارمغان آورید.

اندازه های استاندارد در طراحی کابینت آشپزخانه

در طراحی کابینت آشپزخانه یکسری اصول وجود دارد که ما در این مطلب سعی داریم تا آنها را به ظور کامل برای شما بیان کنیم.

اندازه راهرو های کار و راهروهای عبور

یکی از اصول اولیه طراحی کابینت آشپزخانه اندازه راهروی کار و راهروی عبور است. راهروی کار فضایی است که افراد در آن قسمت ها از آشپزخانه می ایستند و به کار مشغول میشوند. و راهروی عبور هم فضایی برای رفت و آمد کاربران آشپزخانه است. اندازه استاندارد این قسمت ها بسته به فضا و نوع طراحی که میتواند موازی، ال شکل و یا یو شکل باشد، متفاوت است. اما عرض راهرو کار باید حداقل 1.06 متر و اندازه راهرو عبور هم باید به اندازه 0.9 متر باشد.

رعایت این نکته باعث میشود که شما بتوانید به راحتی در آشپزخانه خود کار کنید و تردد سایر افراد در آشپزخانه مزاحمتی برای شما ایجاد نکند.

ارتفاع پیشخوان آشپزخانه

ارتفاع پیشخوان یا میز مناسب آشپزخانه نکته دیگری است که باید به آن توجه نمود. ارتفاع پیشخوان باید متناسب با قد و اندازه شما باشد. با این حال ارتفاع استاندارد برای پیشخوان آشپزخانه باید بین 0.8 تا 0.9 متر باشد. در حالت استاندارد عرض پیشخوان هم بین 60 تا 66 سانتی متر در نظر گرفته میشود.

فضای بین کابینت های بالایی و پیشخوان آشپزخانه

فضای بین کابینت های بالایی و پیشخوان آشپزخانه باید طوری باشد که کابینت ها مزاحمتی برای فرد ایجاد نکنند و تمامی وسایل به راحتی قابل دسترس باشند و فضای پیشخوان آشپزخانه هم برای انجام کار کاملا قابل مشاهده باشد. اندازه استاندارد برای این فضا باید حدود 0.3 تا 0.5 متر باشد. البته این موضوع به فضا و مشخصات آشپزخانه شما نیز بستگی دارد.

ارتفاع کابینت های بالایی

این اندازه هم بستگی به اندازه قد فرد دارد، اما معمولا اندازه استاندارد آن بین 50 تا 90 سانتی متر در نظر گرفته شده است.

ارتفاع باکس ها یا کمدهای عمودی

ارتفاع باکس ها یا کمدهای عمودی هم مانند برخی موارد دیگر به اندازه قد فرد بستگی دارد، البته نکته دیگری هم که در تعیین آن اهمیت دارد میزان ارتفاع کف از سقف آشپزخانه است. به طور کلی معمولا اندازه استاندارد آن بین 180 تا 220 سانتی متر در نظر گرفته میشود.

ارتفاع کابینت های پایینی

ارتفاع کابینت های پایینی به طور معمول بین 70 تا 75 سانتی متر است که البته به این مقدار ،اندازه پاخور را هم باید اضافه کرد که معمولا این اندازه بین 10 تا 18 سانتی متر است.

ارتفاع کانتر

ارتفاع مناسب کانتر برای صرف و یا آماده سازی غذا بین 89 تا 91 سانتی متر در نظر گرفته میشود.

عمق کابینت

عمق کابینت برای کابینت های بالا با کابینت های پایین متفاوت در نظر گرفته میشود. کابینت های بالا معمولا کوچکتر از کابینت های پایین ساخته میشوند و عمق آنها بین 0.3 تا 0.5 است. در حالی که کابینت های پایینی عمقی حدود 0.6 متر دارند. کابینت های بالا به این دلیل کوچکتر ساخته میشوند تا از برخورد سر فرد در هنگام استفاده از پیشخوان و کابینت های بالا جلوگیری شود.

مثلث کار در آشپزخانه

یکی از مهم ترین اصولی که باید در طراحی آشپزخانه به آن اهمیت داد، مثلث کار آشپزخانه است. با توجه به اینکه شکل آشپزخانه موازی، یو شکل و یا ال شکل است، باید فاصله بین هر سه عنصر متعادل باشد تا بهره وری در آن آشپزخانه به حداکثر برسد. در واقع فاصله بین هر دو دستگاه باید بین 0.9 تا 2.1 متر باشد.

سخن آخر

به طور کلی اندازه هایی که در بالا داده شد یک نقطه شروع به حساب می آیند و اندازه های ایده آل برای آشپزخانه شما بستگی به فضای مورد استفاده شما دارد. در انتها امیدواریم که موارد گفته شده در بالا، برای شما مفید واقع شده باشد.

 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : آشپزخانه ,کابینت ,اندازه ,ارتفاع ,پیشخوان ,استاندارد ,پیشخوان آشپزخانه ,گرفته میشود ,اندازه استاندارد ,کابینت آشپزخانه ,طراحی کابینت ,طراحی کابینت آشپزخانه ,معمولا اندازه استاندارد
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

DIGITAL MARKETING شیخانه آی نوتی هدف و موفقیت عسل زندگی است پاتوق تدريس خصوصي رياضي در اراک فلش | فلش چت | چت روم فلش | فلش گپ | گپ فلش Melissa